Recenzja T3 Lucea ID: To inteligentne żelazko przenosi technologię włosów na wyższy poziom

T3 Lucea ID jest również inteligentny, gładki i cholernie seksowny

Historia sukcesu firmy ivf twin
T3 Lucea ID

(Źródło zdjęcia: T3)Werdykt Kobieta i Dom

Inteligentna prostownica i żelazko do stylizacji T3s przenosi ustawienia prostowania włosów na inny poziom

Powody, dla których warto kupić
  • +

Inteligentna personalizacja ciepła

• +

Technologia jonowa

• +

Piękny design

• +

Unikalny tryb odświeżania

Powody, których należy unikać
  • -

Długa konfiguracja

• -

Możliwe błędy ekranu dotykowego

W miarę rozwoju technologii dość trudne jest pchanie rzeczy do przodu, gdy próbujesz stworzyć najlepsze prostownice do włosów . Prowadzisz włosy między rozgrzanymi płytkami, są wyprostowane i to twój los, prawda? Źle mówi T3 Lucea ID.

Zamiast tego każda osoba, która wybierze ten stylizator nowej generacji, może cieszyć się ustawieniami dostosowanymi do ich długości, grubości i kondycji włosów. Ustawienia, o których nie muszą sobie nawet radzić, ponieważ urządzenie robi to za nich wraz z technologią wygładzania jonowego, inteligentnym mikrochipem i dodatkowym trybem dla włosów drugiego dnia.

Potem tak, włosy układasz między rozgrzanymi płytkami i je prostujesz – bo po to te narzędzia są w naszym życiu. Ale dzięki tym inteligentnym dodatkowym funkcjom T3 obiecuje wyeliminować zgadywanie ze stylizacji i pielęgnacji włosów – i (przeważnie) je usuwa. Początkowa konfiguracja jest bardziej złożona niż przycisk włączania przeciętnego stylizatora, a płynny ekran dotykowy ma pewne luki. Ale to są drobne drobiazgi w przeciwieństwie do niesamowicie imponującej technologii i bardzo przyjemnego wyglądu i stylu Lucea ID.

Przegląd T3 Lucea ID

Specyfikacje

Sugerowana cena detaliczna: £189 Waga : 391 gramów Długość przewodu: 2,5m Gwarancja: 2 lata

Wydajność techniczna

T3 Lucea ID pozytywnie śpiewa dzięki unikalnym cechom technicznym. Zacznijmy od wielkiego – T3 Heat ID, zestawu spersonalizowanych ustawień temperatury w oparciu o teksturę włosów, ich długość i to, czy zostały poddane farbowaniu. Konfiguracja jest pierwszą rzeczą, którą robisz po włączeniu lokówki, co polega na dotknięciu różnych symboli na panelu dotykowym lokówki, aby opisać swoje włosy. Lucea ID oblicza następnie Twoje idealne ustawienie grzania na podstawie dziewięciu dostępnych ustawień, przyspiesza do tej temperatury w ciągu kilku sekund i, jeśli jesteś zadowolony z oferty, trzyma się jej za każdym razem, gdy stylizujesz.

Kolejnym ciekawym dodatkiem jest tryb odświeżania. To ustawienie jest przeznaczone do stylizacji drugiego dnia. Dzieje się tak, gdy nie masz czasu, aby się umyć lub dostać najlepsza suszarka do włosów zaangażowany, ale chcesz uzupełnić wczorajszy wygląd odrobiną ciepła. Ten tryb działa w niższej temperaturze niż zwykły HeatID – wystarczająco wysokiej, aby wygładzić i stylizować, ale z mniejszymi uszkodzeniami. Włączenie tej funkcji pokazuje intuicyjne zrozumienie tego, jak kobiety naprawdę stylizują swoje włosy, co często jest kwestią rozwiązywania problemów i doładowań, a nie pełnego zadania. Miło jest poczuć, że na takie okazje można łatwo przełączyć się w tryb życzliwszy.

Zastosowane tutaj materiały są najwyższej jakości, co jest kolejnym znakiem rozpoznawczym T3, którego suszarki, lokówki i lokówki nigdy nie zawodzą w dotyku i pięknym wzornictwie. W przypadku Lucea ID oznacza to elegancki panel dotykowy, dzięki czemu absolutnie żadne przyciski ani przełączniki nie zakłócają perłowej obudowy zewnętrznej urządzenia. Płytki są wykonane z błyszczącej ceramiki, a temperatura jest kontrolowana przez inteligentny mikroczip, a maleńki otwór tuż nad nimi uwalnia strumień jonów, aby przeciwdziałać elektryzującym się dodatnim ładunkom we włosach.

Doświadczenie użytkownika

Gdy pokonasz kilka początkowych przeszkód, czeka Cię bardzo miły czas z identyfikatorem Lucea. Oczywiście, ze względu na ekran dotykowy i inteligentny tryb Heat ID, aby rozpocząć korzystanie z tej lokówki, będziesz musiał przeczytać instrukcje. Jeśli jesteś kimś podobnym do mnie (czyli bardzo łatwo wyłączanym przez skomplikowaną technologię), może to dać ci pierwsze wrażenie Dlaczego nie mogę go po prostu włączyć i iść? ale bardzo przyjazna dla użytkownika broszura przeprowadzi Cię przez proces, który zajmuje nie więcej niż minutę lub dwie.

reklama świąteczna allegro

Sterowanie na ekranie dotykowym z pewnością jest satysfakcjonujące – naciśnij przycisk LED przez trzy sekundy, a odrobina hałasu i wibracji powiadomienia informuje, że lokówka jest włączona. Następnie dotknij symboli, aby opisać długość, kondycję i grubość włosów – broszura zawiera mnóstwo informacji, które w razie potrzeby pomogą Ci dokonać wyboru. Zablokuj ekran, dotykając przycisku włączania, a pojawi się seria małych pasków, przypominających wyświetlacz baterii telefonu, aby wskazać, jak gorąco według stylizatora powinieneś iść. Dostępny jest również tryb ręczny, jeśli wolisz po prostu samodzielnie wybrać ciepło, i osobny przycisk, który przełącza bezpośrednio w tryb odświeżania, dzięki czemu można łatwo przełączać się między nimi. W duchu uczciwości miałem kilka falstartów podczas konfiguracji, w których nie byłem do końca pewien, czy ekran jest zablokowany, czy odblokowany lub który sygnał dźwiękowy oznacza co. Ale zrozumiałem to w ciągu kilku minut – nic niezwykłego dla mnie podczas konfigurowania nowego zestawu.

Mówiąc o instrukcjach, kładzie się duży nacisk na to, aby nie dotykać rzeczy w niewłaściwych momentach. Poinstruowano nas, aby nie dotykać obszaru nad przyciskiem zasilania podczas włączania i wyłączania żelazka oraz nie dotykać przycisku zasilania podczas stylizacji. Oczywiście nieco łatwiej jest przypadkowo nacisnąć przycisk, gdy w rzeczywistości nie jest to wystający fizyczny przycisk. Ale nie uważałem tego za problem podczas moich sesji testowych i każdy, kto ma telefon z ekranem dotykowym, powinien być w stanie łatwo poruszać się po tej słabości.

Pod względem rzeczywistego prostowania jest to płynne i satysfakcjonujące doświadczenie, dzięki czemu T3 Lucea ID jest jednym z najlepsze prostownice do włosów kręconych . Płytki są o 10 cm dłuższe niż standardowe dla T3 i większości innych producentów stylizatorów, co oznacza wydajną stylizację. Zauważyłem również, że smukłe, eleganckie płytki i zakrzywiona zewnętrzna krawędź stylizatora pomogły w tworzeniu fal – coś, do czego nigdy tak naprawdę nie mam talentu, ale to sprawiło, że było to tak proste, jak nigdy nie będzie.

Ostatnim malutkim, ale bardzo mile widzianym akcentem jest mały pasek na rzep przymocowany do smyczy. Pomaga to ładnie go zawinąć i zapobiega tworzeniu się tych przypominających Meduzę plątaniny przewodów elektrycznych, które zdają się rozwijać samoistnie w mojej szufladzie na włosy.

Wyniki

A co z włosami? Inteligentna technologia i seksowny design poza dowodem na to, że pudding jest oczywiście w jedzeniu – a identyfikator Lucea okazał się naprawdę bardzo satysfakcjonujący. Te błyszczące płytki z łatwością przesuwały się po moich włosach, pozostawiając je gładkie, proste i (mogę tylko przypuszczać) nieco uwolnione od szkód, jakie powodowałaby moja naturalna skłonność do wybierania najwyższego ciepła.

Czy zauważyłem jakiś szczególny efekt wygładzenia jonów? Niezupełnie, ale wierzę, że wykonywali swoją pracę. Tryb odświeżania był prezentem na pięciominutowe doładowania stylizacyjne. Moje włosy z radością dostosowały się do niższych temperatur drugiego dnia, co po raz kolejny, jak mam nadzieję, na dłuższą metę pomoże mi w ich kondycji.

Czytaj Obok

Recenzja bezprzewodowej prostownicy do włosów Babyliss 9000: Czy to jest prostownica, na którą czekał świat?